Het gemis van wat zo vanzelfsprekend leek, kan zo immens groot zijn


het verzorgen van uw dierbare

De laatste verzorging van uw dierbare kunnen wij voor u doen, daar mag u bij zijn en indien u dit wilt helpen. Het is misschien voor u geruststellend om te zien dat de verzorging respectvol gebeurd.Wij verzorgen zowel thuis als in ons uitvaartcentrum, al naar gelang uw wens.

Wij doen niets met de overledene zonder dat met u te bespreken.

 

Ook het in de kist leggen van de overledene mag u zelf doen maar als u dat niet kunt, doen wij dat voor u of met u. Wij behandelen iedere overledene met het grootste respect!  


Bijzondere of complexe verzorging

 

Soms komt het voor dat er een complexe verzorging nodig is bijvoorbeeld na een ongeval of wanneer iemand pas na een paar dagen gevonden wordt. Wanneer de huid achteruit gaat of beschadigd is  (bijvoorbeeld na een ongeval) kunnen wij airbrush make-up gebruiken zodat we een mooi natuurlijk resultaat krijgen.  

Om dat goed te kunnen doen hebben wij diverse cursussen bij Docendo gevolgd en hebben wij ruime ervaring.thanatopraxie ( tijdelijke balseming )

Sinds 1 januari 2010 is in Nederland thanatopraxie toegestaan. 

Thanatopraxie is bijna hetzelfde als balsemen, alleen is het resultaat bij thanatopraxie tijdelijk. Omdat de meeste mensen het woord thanatopraxie niet kennen of moeilijk vinden praten we voor het gemak over (tijdelijk) balsemen. 

Het voordeel van een balseming is dat er geen gebruik meer gemaakt hoeft te worden van een koeling, het lichaam niet zo koud aanvoelt en dat de overledene mooi blijft tot aan de dag van uitvaart. Zeker wanneer het lichaam al wat achteruit gaat kunnen er hele mooie resultaten bereikt worden met balsemen.

 

We adviseren balsemen als een overledene langer dan 4 dagen opgebaard wordt, maar ook als een overledene in een warme ruimte opgebaard wordt, bijvoorbeeld in een verzorgingshuis of thuis. U kunt dan de verwarming aan laten en hoeft niet met een dikke trui of jas aan bij de overledene te zitten. Tijdelijk balsemen is ook verstandig bij iemand die in het ziekenhuis veel vocht toegediend heeft gekregen.  Er zijn daarnaast nog meer denkbare situaties waarbij balseming kan bijdragen aan een mooi afscheid. 

 

Als wij de uitvaart voor u mogen verzorgen zijn de kosten van een balseming ongeveer gelijk aan die van een thuisopbaring, omdat er geen koeling nodig is.

 

Ik (John) heb hiervoor een opleiding gevolgd in Schotland en heb er ruime ervaring in opgedaan in al die jaren dat ik al werkzaam ben als thanatopracteur.

 

Veel mensen denken dat wanneer wij balsemen, het lichaam wordt ingesmeerd met een crème dit doen wij wel om het lichaam niet te laten uitdrogen, maar balsemen lijkt meer op een bloedtransfusie waarbij wij het bloed vervangen voor een mix van vloeistoffen die  het lichaam van binnenuit conserveren en hydrateren. 

U kunt ons altijd benaderen voor informatie wij, zullen u altijd hier open en eerlijk over informeren.